Людям з порушення зору Звичайна версія

Офіційна заява Фонду гарантування вкладів щодо недопущення спотворення фактів у справі позову Фонду до пов’язаних осіб ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК»

15.10.2020

ПРЕС-РЕЛІЗ 

У зв’язку з публікацією у ЗМІ інформації щодо позову Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до колишніх керівників та пов’язаних осіб ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК», зокрема, першого заступника Голови НБУ К. Рожкової, Фонд гарантування вкладів вважає за необхідне повідомити:

  1. Звіт аудиторів за підсумками форенсік-аудиту банку є конфіденційною інформацією, відтак Фонд гарантування вкладів відповідально заявляє, що ніде і ніколи не оприлюднював такі звіти ані відносно ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК», ані відносно будь-якого іншого банку, що були передані в управління Фонду гарантування вкладів. У випадку ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК» форенсік-аудит проводився українською аудиторською компанією, а не міжнародною, як стверджують окремі мас-медіа, що підтверджує недостовірність даних, наведених у таких публікаціях.
  2. Позов щодо стягнення збитків був поданий Фондом гарантування вкладів до пов’язаних осіб ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК», у тому числі Катерини Рожкової, за загальною процедурою, передбаченою законодавством, яка застосовується відносно всіх банків, переданих в управління Фонду гарантування вкладів. Фонд гарантування вкладів завжди стояв на позиції, що перед законом усі рівні, і не робить виключень ні для кого, виконуючи покладені на нього законом функції.
  3. Господарський суд м. Києва повернув позовну заяву Фонду гарантування вкладів до екс-керівників ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК» без розгляду, обґрунтувавши це відсутністю підстав для об’єднання позовних вимог у справі №910/12955/20. Будь-яких інших причин не існує.
  4. Дане судове рішення оскаржено Фондом гарантування вкладів в апеляційному порядку, наразі вирішується питання щодо відкриття апеляційного провадження.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ініціював звернення до Господарського суду міста Києва з позовною заявою про відшкодування шкоди до 12 пов’язаних з ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК» осіб в розмірі 1 477 708 016,17 грн. на вимогу ст. 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Закликаємо усі сторони не використовувати ім’я  Фонду гарантування вкладів та не спотворювати факти задля маніпуляцій.