Людям з порушення зору Звичайна версія

Понад 11 тис. кв. м нерухомості ПАТ «Платинум банк» у центрі Одеси, вартістю майже 100 млн грн, вкрадено шахраями: Фонд закликає Міністерство юстиції у терміновому порядку скасувати незаконні реєстраційні дії

01.10.2018

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб повідомляє про кричущий випадок незаконного переоформлення права власності на один із найліквідніших активів ПАТ «Платинум банк». Мова йде про понад 11 тис м2 нежитлової нерухомості, що розташовується у самому центрі Одеси (просп. Шевченка, 4А), оціночною вартістю 144 млн грн.

Спроба незаконного заволодіння майном банку реалізована за безпрецедентною схемою: із Реєстру речових прав на нерухоме майно без жодних пояснень вилучено запис про право власності на об’єкт ПАТ «Платинум банк». Так само без пояснень та документальних підстав перереєстровано майно на фізичну особу – Садігов Фаміл Тофік Огли, який на основі акту приймання- передачі (без номера, дати і без прикріплення його копії до Реєстру речових прав на нерухоме майно) передав права на майно банку юридичній особі – ТОВ «Садіг Тофік», створеній рівно за день до проведеної «оборудки». Показово, що легітимізувала шахрайство Грицай Наталя Володимирівна, реєстратор КП Березанської сільради Біляївського району Одеської області «Центр реєстрації», щодо дій якої у Міністерстві юстиції уже розпочато перевірку. Сьогодні від оперативних дій Мінюсту та правоохоронних органів залежить збереження активу банку та недопущення його подальшого перепродажу.

Керівником компанії, яка в результаті оборудки стала «власником» нерухомості, є Марабян Давид Леванович. Особа з таким же іменем внесена до бази даних сайту «Миротворець» як бойовик незаконних збройних формувань під позивним «Армян».

Проведена оборудка – не перша спроба шахраїв заволодіти активом банку. У травні цього ж року було здійснено спробу «переоформити» майно на фізичну особу Гольц Семена Андрійовича. Наприкінці 2017-го на підставі неіснуючого рішення суду невстановлені особи наклали заборону на відчуження майна, аби завадити Фонду виставити актив на продаж та реалізувати на відкритих торгах. За попередньою інформацією, яка може бути уточнена, за спробами позбавити банк права власності на майно стоять наближені до колишніх акціонерів банку особи.

Сьогодні Фонд та банк уже готує скаргу до Міністерства юстиції з вимогою  в оперативному порядку скасувати незаконно вчинені реєстраційні дії та поновити право власності на майно за ПАТ «Платинум банк».

Фондом гарантування разом із правоохоронними органами і надалі будуть вживатись всі можливі заходи для повернення незаконно відчуженого майна у власність банку та його продажу на відкритих торгах з метою задоволення вимог кредиторів банку.