Людям з порушення зору Звичайна версія

Крупний пул кредитів фізосіб «Платинум Банку» продано за рекордною ціною – повернуто 80% загальної заборгованості

08.08.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Фонд гарантування продав ПАТ «Кредобанк» 2,2% кредитного портфелю фізичних осіб «Платинум Банку», загальна сума якого становить 3,53 млрд грн. Відповідна угода була укладена 4 серпня 2017 року.

До проданого лоту увійшли права вимоги за 11,1 тис беззаставних кредитів фізичних осіб, загальна заборгованість за якими на дату підписання договору склала 76,1 млн грн.

Ціна продажу за результатами проведеного аукціону в системі ProZorro.Продажі становила 61,27 млн грн.

«Це високий показник конверсії: ціна продажу становить більше 80% від балансової вартості портфелю. Отримані кошти будуть скеровані на задоволення вимог кредиторів ПАТ «Платинум Банк», – сказала заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Свілана Рекрут.

Новий кредитор уже повідомив позичальників, права вимоги за кредитами яких були переуступлені, про реквізити на які тепер здійснювати погашення. Деталі можна з’ясувати, зателефонувавши до контакт-центру ПАТ «Кредобанк» за номером телефону 0-800-502-402.

Звертаємо увагу, що позичальники, кредити яких не увійшли до проданого лоту, повинні здійснювати погашення своїх зобов’язань на накопичувальний рахунок ПАТ «Платинум Банк» у НБУ.