Людям з порушення зору Звичайна версія

Вкладники «Платинум Банку» вже отримали 3,3 млрд грн, що становить 70% загальної гарантованої суми за цим банком

14.03.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Вкладники «Платинум Банку» вже отримали 3,3 млрд грн, що становить 70% загальної гарантованої суми за цим банком. Із них 3,2 млрд грн були виплачені з 1 березня 2017 року через Автоматизовану систему виплат Фонду.

Нагадаємо, що завдяки автоматизованій системі значно розширилася мережа пунктів виплат. Тепер вкладники можуть отримати належні їм кошти у будь-якому відділенні будь-якого банку-агента, які на сьогодні підключені до процесингового центру Фонду, а саме: ПАТ КБ «ПРАВЕКС-БАНК», ПАТ «АЛЬФА-БАНК», ПАТ «КРЕДОБАНК», ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «ПУМБ», ПАТ «ТАСКОМБАНК», ПАТ АБ «ПІВДЕННИЙ». Так, обслуговування вкладників «ПЛАТИНУМ БАНКУ» здійснюються у 804 пунктах виплат зазначених банків.

Варто зауважити, що згідно з Положенням № 14 «Про порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами», вкладник має право на одержання гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами за рахунок коштів Фонду в межах граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Виплата гарантованої суми відшкодування за договорами банківського рахунку здійснюється тільки після отримання Фондом у повному обсязі інформації про операції, здійснені платіжною системою (внутрішньодержавною та міжнародною).

Після перевірки всіх трансакцій клієнтів, інформацію про які «Платинум Банк» отримав після початку процедури виведення банку з ринку (запровадження тимчасової адміністрації), такі вкладники будуть мати можливість отримати гарантовану суму без додаткових звернень на основі оновленого Загального реєстру. Зазвичай перевірка здійснюється в строк не більше 90 днів.

При цьому, обмеження не можуть бути застосовані тільки за одним рахунком, оскільки ФГВФО виплачує гарантовану суму загалом за всіма рахунками, що були відкриті клієнтом, але сума відшкодування не перевищує 200 тис грн.